
در پست قبل با طبقه بندی تیپ های بدنی و ویژگی های هر تیپ آشنا شدید. امروز قصد داریم به صورت تخصصی توصیه های ورزشی متناسب با هر کدام از تیپ های بدنی را برایتان شرح دهیم.
فهرست :
- ورزش های مناسب تیپ بدنی اندومورف
- ورزش های مناسب تیپ بدنی مزومورف
- ورزش های مناسب تیپ بدنی اکتومورف
ورزش متناسب با تیپ بدنی
با توجه به شناختی که از تیپ های بدنی از نظر زیبایی شناختی و تیپ های بدنی براساس تئوری سوماتوتایپ ها بدست آوردیم، حال میخواهیم تک تک این تیپ های بدنی را مورد بررسی قرار داده و ورزش های متناسب با این تیپ های بدنی را به شما معرفی کنیم.
ورزش های متناسب با تیپ بدنی اندومورف
افراد با تیپ بدنی اندومورف بهتر است برای کمک به شوک بدنی جهت از دست دادن چربی ، از تمرینات هوازی شدید با تمرکز بر تمرینات زمانی مانند HIT (تمرین با شدت زیاد) استفاده کنند. این افراد باید تمام بدن خود را برای نتیجه گرفتن و کاهش چربی تمرین دهند و فقط روی یک منطقه تمرکز نکنند.
برای افزایش قدرت و افزایش بیشتر متابولیسم نیز می بایست تنوع تمرینی داشته و سیستم تمرینی مناسبی برای عضله سازی با استفاده از وزنه های سنگین با تکرار کم را در تمرینات هفتگی خود بهره بگیرند.
استفاده مکرر و زیاد از وزنه های بسیار سنگین در تمرینات افراد اندومورف توصیه نمی شود، چون خستگی زود هنگام ایجاد کرده و مقدار کل تکرارهای انجام شده را محدود میکند.
استفاده از سیستم های تمرینی مانند تمرینات دایره ای، سوپر ست ها، مجموعه های مرکب و … برای کاهش درصد چربی در این تیپ بدنی مفید است.
استراحت بین هر ست در تمریناتشان باید کوتاهتر از 30 ثانیه باشد و تمپوی (آهنگ و سرعت ریتم حرکات) مناسب (1_1) است.
از آنجا که گفته می شود اندومورف ها مستعد حمل چربی اضافی در بدن هستند، تمرینات قلبی عروقی (هوازی ،HIT ، کاردیو) را باید به صورت منظم انجام دهند.
ورزش های متناسب با تیپ بدنی مزومورف
ساخت ماهیچه و از دست دادن چربی در مزومورف ها نسبت به تیپ های اکتومورف و اندومورف آسانتر است. به همین دلیل مزومورف ها برای بدست آوردن نتیجه لازم نیست تمرینات با وزنه های سنگین انجام دهند، آنها می توانند با بلند کردن وزنه های متوسط نیز پیشرفت کنند.
البته بهتر است ورزش های هوازی را نیز در برنامه هفتگی خود بگنجانند زیرا با وجود اینکه آنها بدنی متناسب دارند ولی به این معنا نیست که کاملا مصون از چاقی هستند. ورزش هوازی با کمک به ضربان قلب و پمپاژ خون کمک خواهد کرد، سایز و وزن ایده آل بدن خود را حفظ کنند.
تمرینات قلبی عروقی باید 2-3 بار در هفته و در حدود 20-30 دقیقه در هر جلسه انجام شود.
تمرینات وزنه مانند سوپرست، کامپاند ست ها و جاینت ست ها از جمله سیستم های تمرینی کارآمد برای مزومورف ها بشمار می آید.
ورزش های متناسب با تیپ بدنی اکتومورف
در تیپ بدنی اکتومورف بدست آوردن ماهیچه و چربی بسیار دشوار است. به همین دلیل اکتومورف ها باید تمرکز خود را بر روی تمرینات با وزنه های سنگین و حرکات ترکیبی قرار دهند تا بتوانند گروه های عضلانی بیشتری را تمرین دهند.
تمرین با استفاده از وزنه های آزاد (انواع هالتر و دمبل ها) در دستیابی به این هدف موثر است زیرا اجازه می دهد که طیف کاملی از حرکت را انجام دهند.
تمپو (ریتم) وزنه زدن باید آهسته باشد و حتما استراحت طولانی بین ست ها (2-3 دقیقه) داشته باشند.
اکتومورف ها به دلیل سوخت و ساز بسیار بالایی که به صورت ذاتی دارند، در طول هفته نیاز به انجام تمرینات هوازی و کاردیو ندارند.